Vizsgálati megrendelő dokumentum

    Élelmiszer-mikrobiológiai vizsgálatok

    Vizsgálati módszer megnevezése Vizsgálati módszer azonosító
    Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. 1. rész:Telepszámlálás 30 °C-on lemezöntéses módszerrel MSZ EN ISO 4833-1:2014
    Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. Telepszámlálás 30 °C-on felületi szélesztéses módszerrel MSZ EN ISO 4833-2:2014
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a feltételezett Bacillus cereus megszámlálására. Telepszámlálásos módszer 30 °C-on MSZ EN ISO 7932:2005
    Hús és húskészítmények. A feltételezett Pseudomonas spp. Megszámlálása MSZ EN ISO 13720:2011
    Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Élelmiszer-, takarmánymintákra és élelmiszer-előállító területről származó környezeti mintákra - kimutatás 1. rész: A Salmonella spp. kimutatása MSZ EN ISO 6579-1:2017
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 3. rész: Kimutatás és MPN-módszer kisszámú előforduláshoz MSZ EN ISO 6888-3:2007 9.1. szakasz
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 1. rész: Baird-Parker-agar táptalajos eljárás MSZ EN ISO 6888-1:2008
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok ( Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 3. rész: Kimutatás és MPN-módszer kisszámú előforduláshoz MSZ EN ISO 6888-3:2007 9.2. szakasz
    Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 1. rész: Az Enterobacteriaceae kimutatása MSZ EN ISO 21528-1:2017 9. fejezet
    Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer MSZ EN ISO 21528-2:2017
    Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 1. rész: Az Enterobacteriaceae Annex A MSZ EN ISO 21528-1:2017 Annex A
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a Clostridium perfringens-szám meghatározására. Telepszámlálásos módszer MSZ EN ISO 7937:2005
    Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A feltételezetten Clostridium perfringens baktériumok kimutatása és legvalószínűbb számának (nagyságrendjének) meghatározása folyékony tápközegben. MPN módszer MSZ 3640-11:1983 (visszavont szabvány)
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a valószínűsíthetően Escherichia coli kimutatására, és számlálásra MPN módszer ISO 7251:2005 9.1. szakasz
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 3. rész: Kimutatás 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-D-glükuroniddal MSZ ISO 16649-3:2005 9.1 szakasz
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 2. rész: Telepszámlálási technika 44 °C-on 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-D-glükuroniddal MSZ ISO 16649-2:2005
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a valószínűsíthetően Escherichia coli kimutatására, és számlálásra MPN módszer ISO 7251:2005 9.2. szakasz
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer coliformok kumutatására és számlálására, MPN módszer ISO 4831:2006 9.1. szakasz
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer coliformok számlálására. Telepszámlálásos technika ISO 4832:2006
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer coliformok kumutatására és számlálására, MPN módszer ISO 4831:2006 9.2. szakasz
    Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Enterokokkuszok számának meghatározása MSZ 3640-13:1976 2.3. szakasz
    Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Enterokokkuszok számának meghatározása MSZ 3640-13:1976 2.1. szakasz
    Mikrobiológia. Általános útmutató élesztők és penészek számlálásához. Telepszámlálási technika 25 °C-on MSZ ISO 7954:1999 (visszavont szabvány)
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az élesztők és a penészek számlálására. 1. rész: Telepszámlálásos technika a 0,95-nél nagyobb vízaktivitású termékekre MSZ ISO 21527-1:2013
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az élesztők és a penészek számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos technika legfeljebb 0,95 vízaktivitású termékekre MSZ ISO 21527-2:2013
    Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes és a Listeria spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer MSZ EN ISO 11290-1:2017
    Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes és a Listeria spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: Számlálási módszer MSZ EN ISO 11290-2:2017
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az anaerob körülmények között növekedő szulfitredukáló baktériumok megszámlálására MSZ ISO 15213:2006
    Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A mezofil szulfitredukáló összes klosztridium és klosztridiumspóra számának meghatározása. MPN módszer MSZ 3640-16:1978
    Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a mezofil tejsavtermelő baktériumok megszámlálására. Telepszámlálási technika 30 °C-on MSZ ISO 15214:2005
    Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer MSZ EN ISO 10272-1:2017
    Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer MSZ EN ISO 10272-2:2017
    Hőkezeléssel tartósított teljes konzervek tartóssági próbája MSZ 3641:1976
    Házi sertés izommintáiból és hústermékeiből Trichinella lárvák kimutatása emésztéses módszerrel Bizottság (EU) 2015/1375 v.r. I. mell. I. fejezet
    Házi sertéstől eltérő állatok izommintáiból és hústermékeiből Trichinella lárvák kimutatása emésztéses módszerrel Bizottság (EU) 2015/1375 v.r. III. mell.
    Salmonella Enteritidis - tárgylemez-agglutináció MSZ CEN ISO/TR 6579-3:2014
    Salmonella Typhimurium - tárgylemez-agglutináció MSZ CEN ISO/TR 6579-3:2014
    Delvotest. Tejből történő mikrobiális gátlóanyagok kimutatása MÉ 3-2-1/2004 III. melléklet 5. fejezet

    Rólunk

    A Phylaxia Labor Kft. 2019-ben alakult. A munkatársak többsége klinikai és mikrobiológus szakállatorvos, illetve biológus, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek élelmiszerek, takarmányok, vizek, klinikai minták mikrobiológiai és szerológiai vizsgálatában, illetve állategészségügyi tanácsadásban. Laboratóriumunk korszerűen felszerelt és könnyen megközelíthető. Munkatársaink közvetlen elérhetőséggel állnak tisztlelt ügyfeleink szolgálatára.

    Elérhetőségeink

    8200 Veszprém, Mártírok útja 11/A.

    Telefon: +36 30 990 7140
    E-mail: labor@phylaxialabor.hu