Vizsgálati módszer megnevezése | Vizsgálati módszer azonosító |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. Telepszámlálás 30 °C-on felületi szélesztéses módszerrel | MSZ EN ISO 4833-2:2014 |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. 1. rész:Telepszámlálás 30 °C-on lemezöntéses módszerrel | MSZ EN ISO 4833-1:2014 |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a feltételezett Bacillus cereus megszámlálására. Telepszámlálásos módszer 30 °C-on | MSZ EN ISO 7932:2005 |
Hús és húskészítmények. A feltételezett Pseudomonas spp. Megszámlálása | MSZ EN ISO 13720:2011 |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Élelmiszer-, takarmánymintákra és élelmiszer-előállító területről származó környezeti mintákra - kimutatás 1. rész: A Salmonella spp. kimutatása | MSZ EN ISO 6579-1:2017 |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Állati ürülék és elsődleges termelési szakasz - kimutatás. 1. rész: A Salmonella spp. kimutatása | MSZ EN ISO 6579-1:2017 |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Salmonella kimutatására, számlálására és szerotipizálására. 1. rész: A Salmonella spp. kimutatása | MSZ EN ISO 6579-1:2017 D melléklet |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Élelmiszer-, takarmánymintákra és élelmiszer-előállító területről származó környezeti mintákra - kimutatás 1. rész: A Salmonella spp. kimutatása | MSZ EN ISO 6579-1:2017 |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 3. rész: Kimutatás és MPN-módszer kisszámú előforduláshoz | MSZ EN ISO 6888-3:2007 9.1. szakasz |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 1. rész: Baird-Parker-agar táptalajos eljárás | MSZ EN ISO 6888-1:2008 |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 3. rész: Kimutatás és MPN-módszer kisszámú előforduláshoz | MSZ EN ISO 6888-3:2007 9.2. szakasz |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 1. rész: Az Enterobacteriaceae kimutatása | MSZ EN ISO 21528-1:2017 9. fejezet |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer | MSZ EN ISO 21528-2:2017 |
Enterobaktérium, Telepszámlálás (tampon) | MSZ EN ISO 21528-2:2017 |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 1. rész: Az Enterobacteriaceae kimutatása. MPN módszer | MSZ EN ISO 21528-1:2017 Annex A |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a Clostridium perfringens-szám meghatározására. Telepszámlálásos módszer | MSZ EN ISO 7937:2005 |
Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A feltételezetten Clostridium perfringens baktériumok kimutatása és legvalószínűbb számának (nagyságrendjének) meghatározása folyékony tápközegben. MPN módszer | MSZ 3640-11:1983 (visszavont szabvány) |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a valószínűsíthetően Escherichia coli kimutatására, és számlálásra MPN módszer | ISO 7251:2005 9.1. szakasz |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 3. rész: Kimutatás 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-D-glükuroniddal | MSZ ISO 16649-3:2005 9.1 szakasz |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 2. rész: Telepszámlálási technika 44 °C-on 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-D-glükuroniddal | MSZ ISO 16649-2:2005 |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a valószínűsíthetően Escherichia coli kimutatására, és számlálásra MPN módszer | ISO 7251:2005 9.2. szakasz |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer coliformok kumutatására és számlálására, MPN módszer | ISO 4831:2006 9.1. szakasz |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer coliformok számlálására. Telepszámlálásos technika | ISO 4832:2006 |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer coliformok kumutatására és számlálására, MPN módszer | ISO 4831:2006 9.2. szakasz |
Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Enterokokkuszok számának meghatározása | MSZ 3640-13:1976 2.3. szakasz |
Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Enterokokkuszok számának meghatározása. MPN módszer | MSZ 3640-13:1976 2.1. szakasz |
Mikrobiológia. Általános útmutató élesztők és penészek számlálásához. Telepszámlálási technika 25 °C-on | MSZ ISO 7954:1999 (visszavont szabvány) |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az élesztők és a penészek számlálására. 1. rész: Telepszámlálásos technika a 0,95-nél nagyobb vízaktivitású termékekre | MSZ ISO 21527-1:2013 |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az élesztők és a penészek számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos technika legfeljebb 0,95 vízaktivitású termékekre | MSZ ISO 21527-2:2013 |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes és a Listeria spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer | MSZ EN ISO 11290-1:2017 |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes és a Listeria spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: Számlálási módszer | MSZ EN ISO 11290-1:2017 |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az anaerob körülmények között növekedő szulfitredukáló baktériumok megszámlálására | MSZ ISO 15213:2006 |
Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A mezofil szulfitredukáló összes klosztridium és klosztridiumspóra számának meghatározása. MPN módszer | MSZ 3640-16:1978 |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a mezofil tejsavtermelő baktériumok megszámlálására. Telepszámlálási technika 30 °C-on | MSZ ISO 15214:2005 |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer | MSZ EN ISO 10272-1:2017 |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer | MSZ EN ISO 10272-2:2017 |
Mikrobiológia. Általános útmutató élesztők és penészek számlálásához. Telepszámlálási technika 25 °C-on | MSZ ISO 7954:1999 (visszavont szabvány) |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az élesztők és a penészek számlálására. 1. rész: Telepszámlálásos technika a 0,95-nél nagyobb vízaktivitású termékekre | MSZ ISO 21527-1:2013 |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az élesztők és a penészek számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos technika legfeljebb 0,95 vízaktivitású termékekre | MSZ ISO 21527-2:2013 |
Mikrobiológia. Általános útmutató élesztők és penészek számlálásához. Telepszámlálási technika 25 °C-on. Penészgomba számlálás. | MSZ ISO 7954:1999 (visszavont szabvány) |
Mikrobiológia. Általános útmutató élesztők és penészek számlálásához. Telepszámlálási technika 25 °C-on | MSZ ISO 7954:1999 (visszavont szabvány) |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az élesztők és a penészek számlálására. 1. rész: Telepszámlálásos technika a 0,95-nél nagyobb vízaktivitású termékekre | MSZ ISO 21527-1:2013 |
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az élesztők és a penészek számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos technika legfeljebb 0,95 vízaktivitású termékekre | MSZ ISO 21527-2:2013 |
Mikrobiológia. Általános útmutató élesztők és penészek számlálásához. Telepszámlálási technika 25 °C-on. Élesztőgomba számlálás. | MSZ ISO 7954:1999 (visszavont szabvány) |
Salmonella Enteritidis - tárgylemez-agglutináció | MSZ CEN ISO/TR 6579-3:2014 |
Salmonella Typhimurium - tárgylemez-agglutináció | MSZ CEN ISO/TR 6579-3:2014 |
A Phylaxia Labor Kft. 2019-ben alakult. A munkatársak többsége klinikai és mikrobiológus szakállatorvos, illetve biológus, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek élelmiszerek, takarmányok, vizek, klinikai minták mikrobiológiai és szerológiai vizsgálatában, illetve állategészségügyi tanácsadásban. Laboratóriumunk korszerűen felszerelt és könnyen megközelíthető. Munkatársaink közvetlen elérhetőséggel állnak tisztlelt ügyfeleink szolgálatára.
8200 Veszprém, Mártírok útja 11/A.
Telefon: +36 30 990 7140
E-mail: labor@phylaxialabor.hu