Környezethigiéniai vizsgálatok

Akkreditált vizsgálatok

Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták

 

Anaerob szulfitredukáló baktériumok, Telepszámlálás

 

MSZ ISO 15213:2006

 

Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták

 

Bacillus cereus, Telepszámlálás

 

MSZ EN ISO 7932:2005

 

Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták

 

Campylobacter spp., Kimutatás

 

MSZ EN ISO 10272-1:2017

 

Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták

 

Campylobacter spp., Telepszámlálás

 

MSZ EN ISO 10272-2:2017

 

Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Clostridium perfringens, Telepszámlálás MSZ EN ISO 7937:2005
Élelmiszerek 0,95-nél nagyobb vízaktivitású termékekben Élesztőgomba, Telepszámlálás MSZ ISO 21527-1:2013
Élelmiszerek 0,95-nél nagyobb vízaktivitású termékekben Penészgomba, Telepszámlálás MSZ ISO 21527-1:2013
Élelmiszerek legfeljebb 0,95 vízaktivitású termékekben Élesztőgomba, Telepszámlálás MSZ ISO 21527-2:2013
Élelmiszerek legfeljebb 0,95 vízaktivitású termékekben Penészgomba, Telepszámlálás MSZ ISO 21527-2:2013
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Élesztőgomba, Telepszámlálás MSZ ISO 7954:1999 (visszavont szabvány)
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Penészgomba, Telepszámlálás MSZ ISO 7954:1999 (visszavont szabvány)
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Enterobaktérium, Telepszámlálás MSZ EN ISO 21528-2:2017
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Escherichia coli, Telepszámlálás MSZ ISO 16649-2:2005
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Koaguláz pozitív staphylococcus, Telepszámlálás MSZ EN ISO 6888-1:2008 (visszavont szabvány)
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Coliform, Telepszámlálás ISO 4832:2006
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Listeria monocytogenes, Kimutatás MSZ EN ISO 11290-1:2017
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Listeria monocytogenes, Telepszámlálás MSZ EN ISO 11290-2:2017
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Mikroorganizmusok száma, Telepszámlálás MSZ EN ISO 4833-1:2014
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Salmonella spp., Kimutatás MSZ EN ISO 6579-1:2017
Házisertés izommintái és hústermékei Trichinella, Emésztéses vizsgálat Bizottság (EU) 2015/1375 v.r. I. mell. I. fejezet
Házisertéstől eltérő állatok izommintái és hústermékei Trichinella, Emésztéses vizsgálat Bizottság (EU) 2015/1375 v.r. III. mell.
Húsok és húsalapú élelmiszerek, higiéniai minták Enterococcus, Telepszámlálás MSZ 3640-13:1976 2.3. szakasz
Húsok és húsalapú élelmiszerek, higiéniai minták Mezofil szulfitredukáló clostridiumok, MPN MSZ 3640-16:1978
Salmonella törzsek Salmonella Enteritidis, tárgylemez-agglutináció MSZ CEN ISO/TR 6579-3:2014
Salmonella törzsek Salmonella Typhimurium tárgylemez-agglutináció MSZ CEN ISO/TR 6579-3:2014

Nem akkreditált vizsgálatok

Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Enterobaktérium,

MPN

MSZ EN ISO 21528-1:2017 Annex A
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Enterobaktérium,

Kimutatás

MSZ EN ISO 21528-1:2017 9. fejezet
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Escherichia coli,

MPN

ISO 7251: 2005 9.2. szakasz
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Escherichia coli,

Kimutatás

ISO 7251: 2005 9.1. szakasz
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Koaguláz pozitív staphylococcus, MPN MSZ EN ISO 6888-3:2007 9.2. szakasz
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Koaguláz pozitív staphylococcus, Kimutatás MSZ EN ISO 6888-3:2007 9.1. szakasz
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Coliform,

MPN

ISO 4831:2006 9.2. szakasz
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Coliform,

Kimutatás

ISO 4831:2006 9.1. szakasz
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Tejsavbaktériumok, Telepszámlálás MSZ ISO 15214:2005
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták Mikroorganizmusok száma, Telepszámlálás MSZ EN ISO 4833-2:2014
Húsok és húsalapú élelmiszerek, higiéniai minták Clostridium perfringens,

MPN

MSZ 3640-11:1983 (visszavont szabvány)
Húsok és húsalapú élelmiszerek, higiéniai minták Enterococcus,

MPN

MSZ 3640-13:1976 2.1. szakasz
Húsok és húsalapú élelmiszerek Pseudomonas spp., Telepszámlálás MSZ EN ISO 13720:2011
Nyers tej Antibakteriális gátlás,

Diffúziós módszer

MÉ 3-2-1/2004 III. melléklet 5. fejezet
Teljes konzerv Konzerv tartóssági próba,

Tárolás

MSZ 3641:1976